גלידת פירות יער
גם בפליאו מגיע ליהנות מקינוח עשיר וצונן בקיץ

מנטורית לתזונה מבריאה
גלידת פירות יער

גם למי שמקפיד על תזונת פליאו או תזונה דלת פחמימות – מגיע ליהנות מקינוח עשיר וצונן בקיץ.
אפשר להכין קינוח מתוק מבלי להגזים עם הסוכר (או עם ממתיקים אחרים).
קבלו קינוח אלגנטי וטעים – משהו בין מוס לגלידה (תלוי בכם אם תחליטו להקפיא או לשמור במקרר). השימוש בפירות יער מוקפאים קל ונוח ותוכלו לגוון את סוג הפירות לפי הטעם וההעדפה שלכם. הפירות הם מקור נהדר לנוגדי חימצון והם באופן טבעי דלים בסוכר.
מצרכים
להכנת 10 מנות אישיות בכוסות:
1 אריזה – 300 גרם פירות יער מוקפאים (לקט פירות יער או סוג אחד לפי הטעם: אוכמניות, פטל אדום, פטל שחור וכו’)
250 גרם גבינת שמנת ללא מלח (מסקרפונה)
250 מ”ל שמנת להקצפה
4 כפות יוגורט אמיתי
1 כפית תמצית וניל טובה
1-2 כפות דבש או סילאן לפי הטעם (לא חובה)
לקישוט – עלי נענע וכמה פירות מוקפאים
הוראות הכנה
1. מפשירים מעט את פירות היער המוקפאים. שומרים כמה פירות יפים לקישוט אח”כ. במעבד מזון עם להב מתכת קוצצים את יתר הפירות בכמה פולסים בודדים. מתקבלת מחית לא חלקה עם חתיכות פרי קטנות.
2. בקערת המיקסר מקציפים במהירות בינונית את גבינת השמנת עם השמנת. בהדרגה מעלים את המהירות ומוסיפים לקערה את היוגורט ואת תמצית הווניל. מתקבל קרם חלק.
3. מוסיפים לקערה את מחית הפירות – כולל כל הנזולים ומקציפים יחד במהירות בינונית. טועמים ומוסיפים דבש או סילאן, לפי הטעם. מתקבל מוס גבינה טעים.
4. מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר כוכבי ומזליפים יפה לכ- 10 כוסות אישיות קטנות (אני השתמשתי בכוסות אספרסו וקפה שחור קטנות ושקופות).
להגשה כמוס או כגלידה:
5. מוס: אפשר לשמור את המוס במקרר ולהגיש עם קישוט פירות יער ועלי נענע.
6. גלידה: אפשר להקפיא את הכוסות ולהגיש כגלידה עם אותו הקישוט.
חשוב: אם מכינים את המנה מראש כדאי לכסות את הכוסות בניילון נצמד, כדי שלא יספחו את ריחות המקפיא.
לגיוון: במקום כוסות אישיות – אפשר להעביר את המסה לתבנית מוארכת, להקפיא ואז להגיש פרוסות מקושטות.