גלידת וניל ודבש

גלידה טעימה ובריאה עם שליטה על המרכיבים

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

גלידת וניל ודבש

גלידת וניל ודבש

ברוב ימות השנה אני מציעה לוותר על מתוקים, ממתקים וקינוחים. הם ״פותחים את התיאבון״ וזה חבל.
אבל (!!) לפעמים (בהזדמנויות מיוחדות מאוד) מגיע לנו משהו נפלא, ואנו בוחרים להתפנק עם קינוח איכותי.
כללי האצבע הם – להכין במה ידינו מזון משובח, גלידה עם הרבה שמנת ומעט סוכר…

 

 

 

מוזמנים לצפות במתכון המצולם:

הערה חשובה:

הסרטון צולם ב 2007. היום לא הייתי משתמשת בשמנת פרווה ומוותרת על הסוכר הלבן במתכון.

 

מצרכים

5 חלמונים (צהובים)
1/3 כוס דבש
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס ליקר תפוזים (או בטעם אחר)
2 כפיות תמצית וניל
שני מכלים שמנת להקצפה (טרייה, עמידה או פרווה) (סה”כ 500 מ”ל)
להגשה: דבש, פירות טריים, אבקת קקאו

הוראות הכנה

1. מכינים “אמבט מרים”: ממלאים סיר במים, מביאים לרתיחה עדינה. מניחים מעל הסיר קערה או סיר קטן יותר. חשוב להקפיד שלא ייכנסו מים לסיר הקטן.

 

2. טורפים את החלמונים עם הסוכר והדבש בסיר הקטן, עד שהם נמסים לחלוטין. מסירים מהאש, מוסיפים את הליקר ואת תמצית הווניל. מקציפים במהירות גבוהה לקבלת קרם חלמונים אוורירי.

 

3. בקערה נפרדת, מקציפים את השמנת לקבלת קצפת מוצקה ויציבה.

 

4. מאחדים בעדינות את קרם החלמונים עם הקצפת, לקבלת מוס רך.

 

5. מקפיאים למשך כ-6 שעות לפחות.

 

6. מגישים את הגלידה הקפואה עם דבש, חתיכות פרי או בזיקה קלה של אבקת קקאו – לפי הטעם.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים