fbpx

בראוניז פליאו

קינוח טעים ומתוק ללא תוספת סוכר

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

בראוניז פליאו

בראוניז פליאו

אחת השאלות, שאני שומעת שוב ושוב ממתאמנים שלי ומפליאוליטים חדשים היא:”ומה עם הקפה?” בהתחלה אני מיתממת ושואלת “נו, מה איתו?” אבל אני מבינה – מי שרגיל לנשנש משהו מתוק ליד הקפה מתעצב מאוד על הפרידה מצנצנות העוגיות ותבניות העוגות, שמחכות בתנור כל שישי. בינינו, גם פליאוליטים מסורים ומקפידים – מחפשים מדי פעם “משהו מתוק” להכין ולהגיש כקינוח או בארוחה חגיגית.

 

המתכון שלפניכם הן עוגיות בראוניז פליאו – עסיסיות וטעימות. כמובן שהן ללא תוספת סוכר, ללא גלוטן וללא קמח מכל סוג שהוא. אני מכינה אותן בכמה דקות – תוך עירבוב במזלג של כל החומרים בקנקן שעמיד במיקרוגל וגם יש לו ידית אחיזה נוחה. אני בוחרת בכוונה בתבנית קטנה, כדי להכין מנה קטנה של עוגיות טריות (טעימות מאוד כשהן חמות)

מצרכים

להכנת 24-16 מנות קטנות
בתבנית קטנה 18X24 ס”מ
 
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
100 גרם קוקוס טחון
50 גרם אגוזי פקאן או מלך קצוצים גס

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום בינוני גבוה 180 מעלות צלזיוס.
 
2. בקערת זכוכית בינונית  (עמידה במיקרוגל ) ממסים את השוקולד ואת החמאה  במיקרוגל (כדקה וחצי על עצמה מירבית).
 
3. מערבבים במרץ כדי לקבל קרם חלק של שוקולד מומס וחמאה.
 
4. מוסיפים לקערה את השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבבים יחד היטב.
 
5. מוסיפים את הביצים ומערבבים יחד היטב ובמהירות כדי להבליע אותן בתערובת, לקבל קרם חלק ואחיד.
 
6. מוסיפים את הקוקוס ואת האגוזים ומעבירים לתבנית אפייה קטנה (18X24 ס”מ).
 
7. אופים במרכז התנור שחומם מראש במשך כ-20 דקות רק עד שהחלק העליון יציב והפנים עדיין רך.
 
8. חותכים את המאפה לריבועים או מעוינים ומגישים חם או לאחר קירור קצר.
 
הערה חשובה:
במתכון זה אין תוספת של סוכר מעבר למה שיש בשוקולד. אם אתם מעדיפים עוגיות מעט מתוקות יותר  אפשר להוסיף כף או שתיים של דבש לבלילה או בהזלפה מעל העוגה המוכנה.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן