אגסים בחמאת גארם מסאלה
קינוח מפנק ו"מנחם" ולגמרי פליאו!

מנטורית לתזונה מבריאה
אגסים בחמאת גארם מסאלה

במעבר לתזונה מבריאה יש, לעיתים, תחושת עצבות מהוויתור על קינוחים.
רוב המטופלים שלי מסכימים שהוויתור מצדיק את עצמו ומתגמד לעומת התועלת מתחושה נעימה של שובע ושליטה, ירידה במשקל ושיפור במדדי בדיקות הדם.
אבל… לפעמים (כמו השבוע הזה שלי) בכל זאת מתחשק משהו מתוק ומנחם.
בעבר חשבתי שמה ש”מנחם” הם מאפים של בצק, מתוקים ועשירים. אבל היום הבנתי שמה שבאמת “מנחם” הם התבלינים: קינמון, ציפורן, הל… ולכן אני משתפת אתכם בקינוח הנפלא שהמצאתי השבוע: אגסים בחמאת גארם מסאלה (כן. . כן.. התבלין ההודי של הבשר).
חשוב לי לציין שעבורי – המתכון היה טעים גם ללא תוספת סוכר או דבש בכלל. אבל, לבני הבית היה חסר, לכן המתכון פה כולל 2 כפיות של דבש (או ממתיק אחר) – על תקן של תבלין – לא חומר גלם דומיננטי.
מצרכים
הוראות הכנה
1. מחממים מראש תנור לחום בינוני 180 מעלות צ’
2. חוצים את שני האגסים לרוחבם (חיתוך אופקי בקו האמצע), מסלקים את החרצנים. מניחים כל חצי אגס בצלוחית פיירקס קטנה, עמידה בחום, עם החלק החתוך כלפי מעלה.
3. בקערה קטנה מערבבים יחד את החמאה עם המים הרותחים, התבלינים והסוכר. מורחים שכבה עבה ושווה של חמאה מתובלת על כל האגסים.
4. מכניסים את הצלוחיות עם האגסים לאפייה בתנור למשך 20-30 דקות, עד שהאגסים רכים מספיק, לפי הטעם.
5. לפני ההגשה מקציפים את השמנת לקבלת קצפת יציבה, קוצצים את הפקאנים ושוטפים כמה עלי נענע יפים.
6. מגישים מנה אישית: חצי אגס אפוי, עם כל החמאה המתובלת שנמסה סביבו. מקשטים מעל באגוזים קצוצים, מעט קצפת ועלה נענע ירוק.