סלמון בחמאה, תבלינים וירקות

סלמון בחמאה, תבלינים וירקות

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

סלמון בחמאה, תבלינים וירקות

גם ארוחות גורמה יכולות להיות מהירות הכנה ודלות בפחמימות.

הנה לדוגמא: בתוכנית פותחים יום של רשת 13 אני מדגימה הכנה של פרוסות סלמון וירקות צבעוניים בחמאה ותבלינים. כפי שתראו – ההכנה קלה ומהירה והתוצאה טעימה מאוד.
אפשר להגיש את הסלמון חם מיד בתום הבישול והוא טעים גם קר כחלק מסלט משביע או ארוחה קלה.
השימוש בחמאה מעשיר מאוד את הטעם של המנות ותורם לכך שהארוחה תהיה מאוד משביעה. הטיגון בחמאה טוב יותר מהטיגון במרגרינה או שמני זרעים (קנולה, סויה וכד) כיוון שנקודת הרתיחה של חמאה מאוד גבוהה, אין התחמצנות של השומן ולא נוצרים שומני טראנס.

סרטון הכנה

נגן וידאו

מצרכים

החומרים להכנת 4-6 מנות:
1.2 קילו דג סלמון מופשר
150 גרם חמאה
4-6 ראשי שומר בגודל קטן עד בינוני
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
2-3 שיני שום כתושות (לא חובה)
מלח, פלפל שחור
1/2 כפית תבלין ״טוסקנה״ או ״פילדלפיה״ (לקט תבלינים מבוססי פפריקה אדומה מתוקה)
עירית או בצל ירוק לקישוט

הוראות הכנה

1. מקשקשים את עור הסלמון ביסודיות, שוטפים וחותכים את הדג עם העור, לרצועות בגודל שווה לפי מספר המנות המבוקש. שומרים בקירור עד לבישול.

2. חוצים את ראשי השומר לאורכם. וחותכים את הפלפלים לרצועות.

3. ממיסים כמחצית מהחמאה במחבת עם שוליים מוגבהים ומסדרים בה את חצאי השומר, עם החתך כלפי מטה. מניחים ליד את רצועות הפלפלים ואת השום (אם רוצים). מתבלים במלח ופלפל שחור ולקט תבלינים לטעמכם. מכסים, ומבשלים כעשר דקות בחום בינוני, עד שהירקות מוכנים לטעמכם.

 

4. באותה המחבת או במחבת אחרת ממיסים את יתר החמאה ומסדרים את רצועות הסלמון עם העור כלפי מטה. מתבלים לפי הטעם. מכסים ומבשלים כחמש דקות בחום בינוני. הופכים את נתחי הסלמון לצד השני ומבשלים עוד 5-10 דקות לפי הטעם.

5. מגישים את נתחי הדג עם הירקות המבושלים, קישוט עירית טריה קצוצה וסלט עלים קטן.

 

מתכון בונוס: אפונה ירוקה בחמאה ונענע
החומרים:
1 שקית אפונה ירוקה עדינה, קפואה
50 גרם חמאה
מלח, פלפל
1/4 כוס עלי נענע קצוצים

ההכנה:
1. מפשירים את האפונה הירוקה ושמים בסיר עם מכסה. לא מוסיפים מים!
2. מוסיפים לסיר את החמאה והתבלינים לפי הטעם.
3. מכסים ומבשלים על חום נמוך-בינוני כעשר דקות עד שהאפונה חמה אך לא מצטמקת.
4. סמוך לפני ההגשה מוסיפים לסיר את הנענע הקצוצה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

מגישים חם.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים