fbpx

ראגו בקר בקוקוס

רוטב סמיך ועשיר, מתאים להכנת מנות להקפאה

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

ראגו בקר בקוקוס

ראגו בקר בקוקוס

כדי להיות בטוחים שתמיד יש לנו מה לאכול, ולא נתפתה לאכול שטויות, אני מכינה מראש, לי ולמשפחה שלי, מנות מדודות בכלים חד-פעמיים במקפיא. 

ראגו בקר- אורז ועליו ראגו בשר טחון ברוטב סמיך עם הרבה ירקות מבטיחות ארוחה מושלמת שמתאימה להקפאה, להפשרה ולחימום מחדש בסיר או במיקרוגל.

מצרכים

להכנת כ-10 מנות אישיות:
 
4 כפות שמן קוקוס (או שמן זית)
6 שיני שום, כתושות
4 בצלים, קצוצים דק במעבד מזון עם להב מתכת
2 קילו בשר בקר טחון (כולל כ- 250 גרם שומן בקר)
400 מ”ל קרם קוקוס
400 מ”ל מים
כף וחצי תבלין גארם-מסאלה
קליפת לימון מגוררת מחצי לימון
מיץ מלימון שלם
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית צ’ילי חריף
6 גזרים, חתוכים לקוביות בגודל אחיד
1 שקית (800 גרם) שעועית ירוקה קפואה
1 כוס עלי פטרוזיליה (או כוסברה) לפי הטעם, קצוצים דק-דק
1/2 כוס עלי נענע טריים, קצוצים דק (אם רוצים)
 
לקישוט:
עלי פטרוזיליה (או כוסברה) לפי הטעם, קצוצים דק-דק
 
הערה: להגשה ולהכנת מנות אישיות – מכינים אורז לבן (בסמטי או יסמין) לפי המתכון האהוב עליכם.

הוראות הכנה

1. בוחרים סוטאג’ גדול או מחבת עם דפנות גבוהות שיש לה מכסה. מחממים את שמן הקוקוס (או הזית) במחבת ומטגנים בו את השום והבצל. מטגנים עד שהבצל מתחיל להזהיב וכל הנוזלים מתאיידים. מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומערבבים ביסודיות כדי שכל הבשר ישחים.
 
2. מוסיפים לסיר קרם קוקוס, מים ואת כל התבלינים. מערבבים בעדינות, טועמים ומתקנים את התחבול לפי הטעם. מביאים את הרוטב לרתיחה ומקטינים את האש. מבלשים כחצי שעה על אש נמוכה.
 
3. מוסיפים לסיר את הגזר והשעועית הירוקה. אם צריך, מוסיפים עוד קצת מים כדי שהרוטב לא יהיה סמיך מדי. בוחשים הכל יחד, מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עוד כחצי שעה. ממש לפני הסיום מוסיפים את עלי התבלין הטריים ומתקנים שוב את הטעם של הרוטב.
 
4. בינתיים מכינים אורז לפי מתכון אהוב.
 
להגשה:
א. אפשר להגיש את הראגו החם על האורז ולקשט מעל בעלי תבלין.
ב. אפשר להכין מנות אישיות בכלים חד פעמיים בנפח 500 מ”ל – טוב להשתמש במאזניים של מטבח כדי לוודא הכנת מנות אישיות אחידות, שמכילות מנה שווה של אורז ושל ראגו. חשוב שלא למלא את המיכלים יותר מ-7/8 ש לגובה המיכל. כותבים על המכסה בטוש לא מחיק את תיאור תכולת הכלי ומועד ההכנה. מעבירים מיד להקפאה. אפשר לשמור בהקפאה עד 3 חודשים. להגשה אחרי ההקפה יש לחמם את המזון היטב בסיר או במיקרוגל.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן