צלי שוק טלה בירקות

מנה נפלאה בבישול ארוך, מתאימה במיוחד לחגים

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

צלי שוק טלה בירקות

צלי שוק טלה בירקות

נותרו לנו עוד כמה ארוחת חג למשפחה ומוזמנים,

אני רוצה לגלות לך בסוד שלמרות הדימוי החגיגי שיש למנת שוק טלה שלם, הכנתו למעשה לא מסובכת.

הסוד טמון בבישול ארוך, בחום בינוני ובתיבול הקלאסי עם הרבה שום, עלי רוזמרין, ירקות ותבלינים.

 

טיפ: כשרוצים לחשב את משך הבישול, כלל האצבע הטוב הוא: חצי שעה צלייה ראשונה בחום גבוה, ואחר כך – בחום נמוך – לפחות שעת בישול אחת לקילו בשר (לדוגמה, 2.5 קילו בשר יבושלו שעתיים וחצי בבישול איטי, לאחר הצלייה – סכ”ה 3 שעות).

מצרכים

להכנת 6 מנות:

שוק טלה עם העצם (כ- 2.5 קילו)

ממרח תבלינים:

1/3 כוס שמן זית

4 שיני שום כתושות

3 כפות פפריקה מתוקה

1 כפית פלפל שחור

1 כף מלח בישול

5 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לרבעים (או בטטות)

5 גזרים, קלופים וחצויים

2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לרבעים

2 גבעולי כרישה, שטופים וחצויים

200 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לשש חתיכות גדולות

1 כרובית קטנה (כ-400 גרם), שטופה וחתוכה לשש חתיכות גדולות

2 ראשי שום, מקולפים

4 עלי רוזמרין, שטופים

2 כוסות מים (או ציר עצמות)

 

להגשה:

עלי רוזמרין טריים

הוראות הכנה

1. מחממים מראש תנור לחום גבוה (220 מעלות צ’). בוחרים סיר גדול בנפח של 8-10 ליטר, עם תחתית עבה מאוד, מכסה וידיות, שמתאימים לאפייה בתנור (וכן שהשוק טלה תוכל להיות מונחת בו בנוחות).

 

2. מנקים את שוק הטלה ומנגבים עם מגבת נייר. חורצים בסכין חדה את שכבת השומן שעל הבשר בצורת שתי וערב.

 

3. מכינים את “משחת התבלינים” – מערבבים יחד את כל החומרים בקערה קטנה, לקבלת משחת תבלינים מרוכזת. בעזרת כף, או ידיים נקיות, מורחים את התבלינים ביסודיות על כל חלקי שוק הטלה ובעיקר על שכבת השומן.

 

4. שמים בסיר את כל הירקות. מניחים את שוק הטלה במרכז הסיר על הירקות עם השומן כלפי מעלה. מפזרים את שאריות משחת התבלינים על הירקות. מחדירים חצאי שיני שום בחריצים של השומן על הבשר ואת יתר שיני השום מפזרים בסיר. מניחים מעל את ענפי הרוזמרין. מוסיפים לסיר את המים.

 

5. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לאפייה למשך חצי שעה בחום גבוה. בשלב זה, חשוב שלא לפתוח את הסיר בזמן הבישול כדי שלא ישתררו הנוזלים. מורידים את החום ל-170 מעלות צ’ ואופים עוד שעתיים וחצי לפחות.

 

6. בתום כשעתיים בישול, מרימים בזהירות את המכסה ומרטיבים את הבשר ברוטב שנוצר בסיר. אם נדמה שאין מספיק נוזלים מוסיפים עוד חצי כוס מים. ודואגים לסגור את הסיר היטב.

 

7. בתום הבישול הבשר רך ונפרד בקלות מהעצם, הירקות בסיר רכים מאוד ויש רוטב מרוכז וטעים.

 

מגישים את הטלה עם הירקות והרוטב שבסיר עם קישוט של רוזמרין טרי מעל.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים