fbpx

סלמון ברוטב עגבניות

שילוב מנצח של רוטב עגבניות ודגים, בטעם קצת אחר

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

סלמון ברוטב עגבניות

סלמון ברוטב עגבניות
השילוב של רוטב עגבניות ודגים הוא ים תיכוני קלאסי כי אלה שני חומרי הגלם הזמינים ביותר שיש כמעט כל השנה. בדרך כלל אנחנו חושבים על “חריימה” של דגי ים עם רוטב חריף וטעמי כמון דומיננטיים.  הפעם אני רוצה להציע שילוב טעמים קצת אחר – רוטב עגבניות עם טעמים איטלקיים עם נתחי סלמון עדינים. 
 
המנה מתאימה להגשה כמנה ראשונה כשהיא חמה (אבל היא גם טעימה מאוד-מאוד כשהיא מוגשת קרה למחרת).

מצרכים

החומרים להכנת 6-4 מנות
1.5-2 קילו פילה סלמון, מופשר
 
לרוטב: 
1/3 כוס שמן זית
3 בצלים (לבנים או סגולים), קצוצים
6 שיני שום טריות, קצוצות
3 פלפלים אדומים, קצוצים
1 אריזה קטנה של רסק עגבניות
800 גרם עגבניות מרוסקות או קצוצות משומרות (ללא תוספת סוכר)
 
תבלינים:
מלח, פלפל שחור
2-3 כפיות תבלין “ראס אל חנות” (או לקט תבלינים אחר – לפי הטעם)
2-3 כפיות לקט “פילדלפיה” (או לקט מבוסס פפריקה אחר – לפי הטעם)
2-3 כפיות לקט תבלינים איטלקיים יבשים (או טריים לפי – הטעם)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
לקישוט לפני ההגשה: 
1/2 צרור עלי פטרוזיליה טריים, קצוצים
4 בצלים ירוקים, קצוצים

הוראות הכנה

1. מפשירים היטב את הדג ומקשקשים אותו באופן יסודי. עדיף להשאיר את העור – אחרת כל המנות מתפוררות. פורסים את פילה הסלמון למנות אישיות הגדול אחיד שומרים במקרר עד להוספה לסיר. 
 
2. מכינים את הרוטב: בסוטאג’ גדול  (סיר שטוח עם דפנות גבוהים) – מחממים את שמן הזית ומטגנים בו את הבצל ואת השום. כשהם מזהיבים מוסיפים את הפלפלים האדומים ואת רסק העגבניות. בשלב זה מוסיפים כמחצית מהתבלינים ומערבבים יחד היטב. מוסיפים 1/4-1/2 כוסות מים לפי הצורך כדי שהחומרים לא יישרפו. 
 
3. מוסיפים לסיר את העגבניות המרוסקות ואת יתר התבלינים. טועמים ומתקנים לפי הטעם. מקפידים לשמור על חום נמוך ומוסיפים מדי פעם קצת מים, כך שהרוטב לא יישרף. 
 
חשוב: אפשר לעצור בשלב זה ולשמור את הרוטב עד לסמוך לזמן ההגשה של המנה.
 
4. סמוך לפני ההגשה: מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה ומניחים ברוטב בזהירות את נתחי הדג. בעזרת כף, יוצקים רוטב על כל פרוסה כך שתהיה מכוסה. בשלב זה לא כדאי לערבב ולבחוש יתר על המידה כדי שלא לפורר את הדג. 
 
5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהסלמון מוכן. 
6. לפני ההגשה מוסיפים לסיר קצת עלי פטרוזיליה טריים ובצל ירוק. מגישים מיד ומקשטים בעוד עלי תבלין טריים.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן