תבשיל שעועית ירוקה ופטריות

תבשיל שעועית ירוקה ופטריות

תוספת נהדרת לכל מנה עיקרית

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

תבשיל שעועית ירוקה ופטריות

תבשיל שעועית ירוקה ופטריות

תבשיל שעועית ירוקה עם פטריות הוא תוספת נהדרת לכל ארוחה. ההכנה מהירה, והתוצאה טעימה מאוד. אפשר להכין את המנה מראש ולהגיש אותה קרה או בטמפרטורת החדר אבל בימי החורף הכי נחמד לאכול אותה חמה ליד המנה העיקרית.

סרטון הכנה

הכנתי את המתכון בתכנית פותחים יום בערוץ 13:

נגן וידאו

מצרכים

1 שקית 600 גרם שעועית ירוקה קפואה, מופשרת
2 סלסלות פטריות טריות – פורטבלו ושמפיניון (לדוגמא)
1/4 כוס שמן זית (או 50 גרם חמאה)
2 בצלים, קצוצים דק
3 שיני שום כתושות (לא חובה)
1/4 כוס רוטב סויה איכותי
1/4 כוס אגוזי קשיו קצוצים גס
1/4 כוס שקדים קצוצים גס
1/4 כוס עלי כוסברה או פטרוזליה קצוצים – להגשה

הוראות הכנה

1. מפשירים היטב את השעועית הירוקה ונפטרים מעודפי המים והקרח שבה.

2. שוטפים ומייבשים היטב את הפטריות. חותכים לחצאים או לרבעים בשרניים.

3. במחבת גדולה או ב-ווק, שמתאים לכיריים מחממים את השמן (או החמאה) ומטגנים את הבצל והשום הכתוש. מטגנים בבחישה עד להזהבה יפה.

4. מוסיפים לסיר את השעועית והפטריות. משחימים קלות. מוסיפים כמה כפות מרוטב הסויה, טועמים ומוסיפים עוד רק על פי הטעם.

5. לקראת סוף הבישול מוסיפים את האגוזים ואת עלי הכוסברה (או הפטרוזיליה) לפי הטעם.

6. מגישים חם, או בטמפרטורת החדר. הסלט נשמר היטב יום-יומיים במקרר.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים