fbpx

מרק פטריות עשיר‎

עשיר בטעמים של פטריות וירקות שורש

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מרק פטריות עשיר‎

מרק פטריות עשיר‎

והפעם מרק עשיר בטעמים של פטריות וירקות שורש, מה שמבטיח טעם “עמוק” ללא צורך באבקות מרק או חומרים מסמיכים. המרק הזה הוא אחד הפינוקים הגדולים של הסתיו והחורף. השימוש בהרבה ירקות שורש, עשירים בטעמים ומרקמים מבטיחה לא רק מרק מעניין אלא בעיקר מרק משביע ומשמח.
אתם מוזמנים לגוון את המרק שלכם לפי הירקות והפטריות שיש לכם בבית או שמצאת טריים אצל הירקן.

חשוב: אפשר לבחור בכל שילוב אחר של פטריות – לפי הטעם האישי שלכם והזמינות בחנות.

סרטון הכנה

נגן וידאו

מצרכים

1/4 כוס שמן זית
3 בצלים, קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
2 בטטות, קלופות וקצוצות לקוביות בגודל אחיד
חתיכת דלעת בגודל כף יד, קלופה וקצוצה לקוביות בגודל אחיד
2 קישואים או זוקיני, שטופים (עם הקליפה), קצוצים לקוביות
שורש סלרי, שטוף, קלוף, וחתוך לקוביות
כ-5 גבעולי סלרי, שטופים וחתוכים

פטריות:
4-7 פטריות שיטאקי מיובשות, מושרות במים חמימים
1 סלסלת פטריות שמפיניון טריות, שטופות ופרוסות
1 סלסלה פטריות שי-נוקי, שטופות
1 סלסלה פטריות שי-מג’י, שטופות
מלח, פלפל שחור, מעט פפריקה חריפה

להגשה:
2-3 בצלים ירוקים, שטופים קצוצים גס
1/3 כוס עלי כוסברה, שטופים וקצוצים
ג’ינג’ר טרי מגורר או חתוך לפרוסות דקות – לפי הטעם

הוראות הכנה

1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצל והשום עד שיתחילו להזהיב קלות. מוסיפים לסיר את כל יתר הירקות פרט לפטריות. נזהרים שלא תהיה חריכה, בוחשים ומטגנים הכל יחד עד שהירקות מתרככים קלות ומזהיבים.

2. מכסים את הירקות במים, מתבלים במלח, פלפל ובמעט פפריקה חריפה. מביאים את הסיר לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

בשלב זה אפשר לעצור (אפילו לשמור את המרק בקירור) ולהמשיך בבישול סמוך לפני מועד ההגשה.

4. סמוך לפני מועד ההגשה: משרים את הפטריות המיובשות במים עד שיתנפחו ויהיו רכות; מסירים את שאריות מצע הגידול מתחתית הפטרות, שוטפים בעדינות ומייבשים היטב את הפטריות.

5. כשהמרק רותח, מוסיפים לסיר את כל הפטריות. בוחשים. טועמים ומתקנים שוב את התיבול לפי הטעם. מביאים לרתיחה של 10 דקות ומסירים מהאש.

6. מגישים מנות אישיות של המרק – מקשטים מעל עם בצל ירוק טרי, עלי כוסברה טריים (או פטרוזיליה) וג’ינג’ר מגורר או פרוס – לפי הטעם.

7. את המרק שנשאר – שומרים בקירור ובעת החימום מחדש יתכן שיהיה צורך להוסיף עוד מים ולתקן שוב את התיבול.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן