fbpx

מרק דלעת ותפוח הודי

מרק מחית ירקות צמחוני לחלוטין וללא מוצרי חלב

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מרק דלעת ותפוח הודי

מרק דלעת ותפוח הודי

והפעם קבלו – מרק מחית ירקות צמחוני לחלוטין וללא מוצרי חלב. במרק הפעם יש שילוב של דלעת,  גזר, כרובית ותפוחים..

כן כן. מבשלים הכל יחד בקרם קוקוס ומתבלים בתבלינים הודיים ארומטיים. מומלץ להגשה כמנה ראשונה או כתוספת סמיכה על אורז לבן. מתאים לאכילה חם או פושר לפי הטעם ומזג האוויר .

מצרכים

2 כפות שמן קוקוס
500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
250 גרם פרחי כרובית, נקיים
5 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 תפוח עץ ירוק, ללא החרצנים, חתוך לקוביות
1 כף מלח
2 כפיות תבלין גארם מאסלאלה
2 כפיות מחית שום כתוש
2 כפיות מחית ג’ינג’ר
400 מ”ל קרם קוקוס (בקרטון או פחית)
800 מ”ל מים

 

להגשה:
שקדים לא קלויים
עלי נענע

הוראות הכנה

1. מכינים מראש את הירקות וחותכים הכל לקוביות בגודל שווה.

 

2. שמים את שמן הקוקוס בסיר ומוסיפים את כל הירקות והתפוח בבת אחת. מטגנים כמה דקות עד להתחלת הזהבה.

 

3. מוספים לסיר את התבלינים: מלח, גארם מאסלאלה, ג’ינג’ר ושום. בוחשים יחד בעדינות.

 

4. מוספים לסיר את קרם הקוקס (400 מ”ל) ומוסיפים מיד כמות כפולה של מים (800 מ”ל).

 

5. מביאים את המרק לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

 

6. מקטינים את האש, מגסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהירקות רכים.

 

7. בעזרת ממחה ידני – מועכים את הירקות בסיר לקבלת מרק מחית בדרגת החלקות החביבה עליכם. אם המרק דליל או סמיך מדי – מתקנים עם עוד תוספת של מעט מים או הנמשך בישול. טועמים שוב ומתקנים תיבול.

 

8. להגשה – יוצקים מרק לקערות הגשה אישיות ומקשטים מעל בכמה שקדים לא לקויים ועלי נענע.

 

אפשר להגיש את המרק גם בטמפרטורת החדר.

בתאבון!

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן