מרק דלעת ותפוח הודי

מרק דלעת ותפוח הודי

מרק מחית ירקות צמחוני לחלוטין וללא מוצרי חלב

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מרק דלעת ותפוח הודי

מרק דלעת ותפוח הודי

והפעם קבלו – מרק מחית ירקות צמחוני לחלוטין וללא מוצרי חלב. במרק הפעם יש שילוב של דלעת,  גזר, כרובית ותפוחים..

כן כן. מבשלים הכל יחד בקרם קוקוס ומתבלים בתבלינים הודיים ארומטיים. מומלץ להגשה כמנה ראשונה או כתוספת סמיכה על אורז לבן. מתאים לאכילה חם או פושר לפי הטעם ומזג האוויר .

מצרכים

2 כפות שמן קוקוס
500 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות
250 גרם פרחי כרובית, נקיים
5 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
1 תפוח עץ ירוק, ללא החרצנים, חתוך לקוביות
1 כף מלח
2 כפיות תבלין גארם מאסלאלה
2 כפיות מחית שום כתוש
2 כפיות מחית ג'ינג'ר
400 מ"ל קרם קוקוס (בקרטון או פחית)
800 מ"ל מים

 

להגשה:
שקדים לא קלויים
עלי נענע

הוראות הכנה

1. מכינים מראש את הירקות וחותכים הכל לקוביות בגודל שווה.

 

2. שמים את שמן הקוקוס בסיר ומוסיפים את כל הירקות והתפוח בבת אחת. מטגנים כמה דקות עד להתחלת הזהבה.

 

3. מוספים לסיר את התבלינים: מלח, גארם מאסלאלה, ג'ינג'ר ושום. בוחשים יחד בעדינות.

 

4. מוספים לסיר את קרם הקוקס (400 מ"ל) ומוסיפים מיד כמות כפולה של מים (800 מ"ל).

 

5. מביאים את המרק לרתיחה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.

 

6. מקטינים את האש, מגסים את הסיר ומבשלים עוד 20 דקות, עד שהירקות רכים.

 

7. בעזרת ממחה ידני – מועכים את הירקות בסיר לקבלת מרק מחית בדרגת החלקות החביבה עליכם. אם המרק דליל או סמיך מדי – מתקנים עם עוד תוספת של מעט מים או הנמשך בישול. טועמים שוב ומתקנים תיבול.

 

8. להגשה – יוצקים מרק לקערות הגשה אישיות ומקשטים מעל בכמה שקדים לא לקויים ועלי נענע.

 

אפשר להגיש את המרק גם בטמפרטורת החדר.

בתאבון!

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים