מחית בטטות

מחית בטטות

תוספת מעניינת וטעימה במזנון סלטים או כתוספת משביעה

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מחית בטטות

מחית בטטות

מחית בטטות יכולה להיות תוספת מעניינת וטעימה במזנון סלטים או כתוספת משביעה. 

את המנה הזאת אפשר להגיש חמה או קרה והיא נשמרת היטב גם יומיים-שלושה במקרר.

 
אני מציעה להגיש את המחית עם קישוט של עלי נענע  – כדי לתת למנה טעם מעניין יותר, אבל השמרנים מוזמנים להישאר עם הפטרוזיליה הקלסית.

מצרכים

5 בטטות בינוניות
מעט מלח בישול
125 מ"ל שמנת להקצפה 38% או כחצי כוס קרם קוקוס או חצי כוס שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקאט
1/4 כפית ציפורן
 
להגשה:
מעט שמן זית, עלי נענע קצוצים ופלחי עגבניה

הוראות הכנה

1. קולפים את הבטטות וחותכים אותן לקוביות קטנות. שמים את קוביות הבטטות והמלח בסיר עם מכסה שנסגר היטב ומוסיפים 1/2 כוס מים בלבד ומכסים. מביאים את המים להרתיחה ומקטינים את האש.
 
2. לאחר בישול של כ-20 דקות בוחשים את קוביות הבטטות בכף עץ ומועכים אותן כך בעדינות (אם הבטטות עוד לא רכות – מוסיפים עוד מעט מים וממשיכים לבשל עוד כמה דקות).
 
3. יוצקים על הבטטות את התבלינים והשמנת או קרם הקוקוס או שמן הזית וממשיכים לערבב עד לקבלת מחית אחידה ולא רכה מדי. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם.
 
4. מגישים את המחית כשהיא חמה – כמו פירה או בטמפרטורת החדר בהגשה כמו בצילום: עם שמן זית, עלי נענע קצוצים ועגבנייה חתוכה.
5. המנה נשמרת היטב במקרר יומיים-שלושה.

בתאבון!

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים