אפיו - שורש סלרי בלימון
תוספת ירק מבושלת לתפריט שלך

מנטורית לתזונה מבריאה
אפיו - שורש סלרי בלימון

פסח הוא חג האביב ובימים אלה שורשי הסלרי בשיא תפארתם – גדולים, מוצקים ועשירים בטעם.
אפיו הוא תוספת קלסית לתפריט האביבי של משפחות רבות מאזור הבלקן אבל הוא בעיקר מזוהה עם פסח ועם ליל הסדר.
המנה היא תוספת ירק מבושלת לארוחה וגם כעין כבישה עדינה, של ירקות, אותו אפשר לשמור שבועות במקרר.
סבתי ויקטוריה (ריה) הייתה מכינה אפיו בכל פסח. היא ידעה כמה שאני אוהבת את המנה הכל כך פשוטה הזאת והקפידה להכין כמות גדולה כדי שאוכל לקחת קצת הביתה (וגם כדי לפנק אותי ביום הולדתי שחל – בכל שנה – בקרבת החג).
צילום – נמרוד סנדרס
מצרכים
להכנת 8-10 מנות:
3 ראשי סלרי גדולים
8 גזרים
שליש כוס שמן זית עדין
כוס וחצי מים
מלח, פלפל שחור
1 כוס מיץ לימון טרי
להגשה:
חצי כוס עלי שמיר (או פטרוזיליה) קצוצים
הוראות הכנה
1. שוטפים ומקלפים את הירקות ופורסים דק.
2. מסדרים בסיר את הסלרי בשכבות וביניהם את הגזר. מערבבים את השמן עם המים והתבלינים, ויוצקים על הירקות. מביאים את הנוזלים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש.
3. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהירקות רכים. אבל לא רכים מדי. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ואת מיץ הלימון. מחממים עוד דקה.
4. מכבים את האש ומצננים עד שהתבשיל מגיע לטמפרטורת החדר. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. מוסיפים את השמיר או הפטרוזיליה ומעברים לכלי שנסגר היטב (צנצנת זכוכית או כלי אחסון מפלסטיק).
מגישים קר.
המנה משתבחת יום-יומיים אחרי ההכנה.