fbpx

שלום חברים,
השבוע קבלתי מסרון מאישה יקרה שאני מלווה כבר חצי שנה. היא הגיעה אלינו כשהיא מוגדרת כחולת סוכרת אך נחושה לעצור את התקדמות המחלה ולשפר את המדדים שלה. במשך ששת החודשים היא הקפידה על כללי התזונה המבריאה ושמרה מכל משמר על רמות הפחמימות בתזונה שלה. השבוע קבלנו את בדיקות הדם שלה והן נפלאות: מדד ה- A1c שלה ירד מ-7.1% ל- 6.7%.

bracha1

 

 

 

bracha 2

 

 

 

מה זה מדד A1c?

מדד A1c נמדד באחוזים והוא מציין את כמות הגלוקוז, שקשורה בתוך כדוריות הדם האדומות. ככול שהן נושאות בתוכן יותר גלוקוז איכות התפקוד שלהן נמוכה יותר ועולה הסבירות לפגיעה בכלי הדם הקטנים (כמו בעיניים, בכליות ובכפות הרגלים). גם אם נראה שרמות הסכור בצום לא מאוד גבוהות, רמות הולכות וגבוהות של A1c עלולות להיות סמנים מקדימים לתחלואה לבבית ואף לאלצהיימר. בארץ, לחולי סוכרת ומי שמוגדרים “טרום סוכרת” בודקים את רמות ה- A1c כל שלושה חודשים כדרך מעקב ובקרה על המחלה. כדאי להקפיד על הבדיקות והמעקב.

A1C_Low_High

חשוב לציין שהאבחנה בין מי שהוא “רק טרום סוכרתי” לבין מי שהוא ממש “חולה סוכרת סוג2” היא לעתים מטושטשת. ההגדרות שונות בין מדינה למדינה ואף בין קופת חולים אחת לשניה. לצערי, ללא טיפול או שינוי דרסטי בתזונה מצבו של מי שהוגדר “טרום סוכרת” יחמיר ויגיע להגדרה של “חולה סוכרת” תוך כחמש שנים. יתרה מזאת, הנזקים הבריאותיים המיוחסים לסוכרת מתחילים עוד לפני שהחולה מוגדר כ”חולה” באופן רשמי. יש לזמן תפקיד כפול – ככול שהסוכרת מוזנחת יותר זמן ככה היא מזיקה; מאידך, ככול שנכנסים לתוכנית פעולה אקטיבית אפשר לעצור את התדרדות המחלה ואף “לסובב את הגלגלים לאחור”.

הטיפול שמקבלים מי שמוגדרים “חולי סוכרת” מתרכז בעיקר ב”ניהול” הסוכר בדם והורדת רמות הגלוקוז על ידי תרופות. אני מאמינה שאנחנו חייבים לחפש גם את השורש של הבעיה ולהקטין את העומס הגליקמי על הגוף שלנו כדי לעצור את החמרת המחלה, ואף להסיג (מלשון נסיגה) את הסוכרת.

diabetes-a1c-levels-chart_294901

אז מה עושים?

בשלב ראשון – כנסו לתוצאות הבדיקות האחרונות שלכם ותראו מה מצב ה-A1c ?(בבדיקות לעתים כתוב: HbA1c) אני ממליצה להשוות את התוצאות הנוכחיות לתוצאות הקודמות שנמדדו. מה המספרים אומרים? מה המגמה שלכם? אם אתם לא בטוחים גשו לרופא וקבלו הסבר על המדדים שלכם. בכל מקרה – בבקשה אל תתעלמו מסמנים מקדימים כמו עליה כללית במשקל, הרעה של בדיקות הדם, השמנה בטנית, עליה בלחץ הדם, ירידה באיכות החיים ופגיעה בערנות ובמצב הרוח.

אם אתם מוגדרים “חולי סוכרת”; “טרום סוכרת” ו/או שיש במשפחה שלכם בני משפחה עם סוכרת סוג 2 כדאי לכם להתחיל לחפש פעולות אשר יעזרו לכם לעצור את התדרדות המחלה ולא רק “לנהל” אותה. לקבלת מידע נוסף ותיאום פגישת יעוץ ראשונית איתי ועם התזונאית שלנו אנא הקליקו כאן ושלחו הודעה

שלכם,

תמי

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן