fbpx

שלום חברים!

שמתם לב שמזג האוויר הקר שולח את כולנו למטבח להתחמם, להכין עוד כוס קפה ואז “לראות מה חדש” במזווה או במקרר… . הפעם אני רוצה לשתף אתכם ברשימה נחמדה שמצאתי של טיפים קצת מוזרים איך להתגבר על “רעב” (כשאתם יודעים שאתם לא באמת רעבים אלא נדחפים לאכול מסיבות אחרות). כל העצות מבוססות מחקרים ועל מנגנונים שגורמים להפרשות הורמונים ומוליכים עצביים במוח. וגם אם העצות נראות מוזרות נדמה לי שהן כולן בבחינת “אם זה לא יעזור – זה בוודאי לא יזיק”.

1. להתקשר לחברים או בני משפחה מפרגנים ולבקש תמיכה – בשיחה נעימה וקולחת עם אנשים שאוהבים אתכם ומפרגנים לכם מכל הלב תעלה אצלכם רמת הורמון ה”אהבה” – אוקסיטוצין. מחקרים מצאו שככול שעולה הרמה של הורמון זה יורדות בהתאמה רמות הסטרס והרעב שלנו ומופרש לפטין – הורמון השובע. אפשר להחליט מראש על מילת קוד (הצילו! אני מבואסת) שתאותת למאזין, שעכשיו התור שלנו לקבל חיבוק אמיתי (או וירטואלי) ושאנחנו ממש זקוקים למילה טובה.
2. לשחק משחק – מחקר באוניברסיטת סטנפורד מצא שמשחק קליל במחשב או בנייד, בו אנו מנצחים בקלות מעורר את מרכזי התגמול במוח. “שמחת הניצחון” יכולה לבוא במקום “שמחת האכילה” ואולי נדחה את הדחף לנישנוש. אני מציעה להימנע ממשחקים כמו “קנדי קראש” בהם המשחק עוסק באוכל כי יחד עם הניצחון ייפתח התיאבון. אגב, גם פיתרון של תשבץ, חידה או תרגיל מתמטיקה (לחנונים שבינינו) יכול לעורר שמחה גדולה ותחושת ניצחון.
3. להיות נדיבים ונחמדים – לפעמים אנחנו נדחפים לאכילה רגשית שנובעת מעצב, כעס או עלבון. העצה שהתפרסמה ב-Journal of Obesity מציעה להתפקס על סליחה ומחילה למי שהרגיז אותנו כדי שלא נוציא על עצמנו את הזעם, שצריך היה להיות מכוון אליהם (כמובן שהרשעים לא צריכים לדעת שאנחנו סלחנו להם – אבל כמו שאומרים “הנקמה הכי טובה היא לחיות טוב” ומה יותר טוב מזה שלא נשמין?). בהמשך להלך הרוח הזה, מומלץ לעשות מחוות של נדיבות וחמלה כמו לעזור לשכנה עם הסלים במדרגות; להתקשר לחבר חולה לדרוש בשלומו או לשבח ולהוקיר בן משפחה או קולגה במשרד. מסתבר שלהיות נחמד “משתלם” במיוחד כי בזמן זה מופרשים סרוטונין ודופמין – הורמונים של שמחה ואושר – אשר “מפייסים” את המוח ומקטינים אכילה רגישת.
4. לראות קליפ מצחיק – עוד דרך לעורר הפרשת סרוטונין במוח היא צפייה בסרטונים מצחיקים, תוך שיחרור צחוק בטני-סרעפתי גדול. לפי עקרונות של “יוגה צחוק” גם צחוק שמתחיל ללא סיבה יכול להפוך לצחוק אמיתי, מדבק ומשמח.
5. עשו אמבטית שמש – אור השמש עושה אותנו שמחים ונינוחים. מאידך, הימים החשוכים והקרים בהם אין מספיק שעות שמש ואנחנו ספונים בבתים הם הימים הרגישים בהם יש לנו נטייה לאכילת יתר בכלל ואכילה רגישת בפרט. חפשו את הזמנים בהם השמש מפציעה וגם אם מדובר ב”שמש שקרנית” והטמפרטורה בחוץ נמוכה – שבו ליד חלון מואר לפחות עשר דקות, נשמו עמוק והירגעו. נצלו את ההפוגה למחשבות חיוביות, שמיעת מוזיקה מרגיעה או שיחה בטלפון עם חבר או בן משפחה.
6. אפשר כמובן, לשלב כמה עיצות יחד: בעשר דקות של אמבטית שמש, לעשות שיחת ועידה עם חברים ובני משפחה, לתת ולקבל פירגונים והוקרות ואהבה הדדית; להיזכר בקטעים מצחיקים ולשחק ארץ-עיר קבוצתי-היתולי נגד השעון…

אם יש לכם טיפים מוצלחים אחרים להימנע מזללנות של שעמום, סטרס, עייפות או הצפה רגשית – אשמח לשמוע ולשתף עם יתר הקוראים שלי.

שלכם,

תמי

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן