fbpx

שלום חברים,
השבוע התפרסמו ההנחיות של משרד הבריאות לתזונה נכונה ואני מצטערת להגיד שאני לא מבינה אותן. מצד אחד, אני בהחלט מסכימה עם העצות של הימנעות מממתקים, משקאות מתוקים וממותקים, מזון מתועש ומעובד ומזון בטיגון עמוק ועמוס בצבעי מאכל וחומרים משמרים.

 

אבל לא ברור לי למה ממשיכים להפחיד אותנו מפני שומן רווי? למה ממשיכים להציע לנו לאכול פחמימות מרובות ושש ארוחות ביום? מנסיונינו עם מטופלים רבים דווקא הפרידה מההנחיות אלה תרמה באופן משמעותי לירידה במשקל, במדדי הסוכר, ברמות הטריגליצרידים ובלחץ הדם.

 

בשנים האחרונות מתרבים המחקרים והממצאים ששומן רווי (שיש בבשר, חמאה, ביצים לדוג’) לא נמצא תורם למחלות לב וכלי דם. אם בכלל, נמצא שהוא אפילו מגן מפני מחלות לב. אני מצרפת פה לינק להרצאה נהדרת של דר’ סאלאם יוסוף, נשיא איגוד הלב העולמי (World Heart Federation). אשר דיבר בכנס בינ”ל לקרדיאולוגים בחודש מרס השנה.

 

דר’ יוסוף מסביר שכל התאוריה ששומן רווי מזיק ללב, לא רק שאינה נכונה אלא שהיא הפוכה: צריכה קבועה של שומן רווי מגינה מפני מחלות לב! עוד עלה ממצאי המחקר האפידמיולוגי, שערך הרופא וצוותו, שדווקא צריכה מוגברת של פחמימות מזיקה לבריאות הלב. זאת מעבר לממצאים של מחקרים אחרים על השפעתן השלילית של פחמימות על התחלואה בסוכרת סוג2, השמנת יתר ואפילו אלצהיימר. הרופא המוערך נשא את נאומו בציריך בכנס קרדיולוגים וטלטל את עולם הרפואה בכך שתקף את הנחיות התזונה של ארגון בריאות הלב האמריקאי ((The American Heart Association) ושל ארגון הבריאות העולמי של האו”ם (The World Health Organization) וקבע שהם פשוט טעו. אחותי, הם טעו ואנחנו אכלנו במשך שנים אוכל שפשוט הזיק לנו.
לצפייה בהרצאה לחצו על התמונה.

 

mqdefault

 

תעשיית המזון ייצרה במשך השנים אלפי מוצרים “דלי שומן” ו”דלי קלוריות” – שהכילו המון פחמימות, ממתיקים מלאכותיים, צבעי מאכל וחומרים משמרים – אשר עשו לנו (כולם ביחד וכל אחד לחוד) נזקים רבים. אנחנו אכלנו אוכל, שחשבנו שיעשה אותנו בריאים ובעצם רק גרר אותנו להשמנת יתר ומחלות רבות. חישבו על זה – בכל פעם שפצחנו בדיאטה אכלנו אוכל דל שומן ועתיר פחמימות כדי לרזות, ספרנו קלוריות וצרכנו ממתיקים מלאכותיים – הכל ללא הועיל. ההפך – השמנו וחלינו והיינו בטוחים שאנחנו לא בסדר, שאם רק היינו יודעים להתאפק ולהתנזר “לסתום את הפה ולהזיז את התחת” – הכל היה בסדר.
אז זהו

 

“שומן רווי וכולסטרול בתזונה אינם הסיבות למחלות לב. המיתוס הזה הוא הרמייה המדעית הגדולה של המאה ה-20 ואולי מאז ומעולם. היפוטזת הקשר בין תזונה (עתירת שומן רווי) למחלות לב, הופרכה שוב ושוב. למרות זאת, מסיבות מורכבות של כבוד, רווחים כספיים ודעות קדומות היפוטזה זאת ממשיכה להיות מנוצלת על ידי מדענים, יוזמות איסוף כספים, חברות מזון ואפילו מוסדות הממשלה (האמריקאית). הציבור מרומה ומולך בכחש בידי התרמית הרפואית הגדולה של המאה…”
דר’ ג’ורג’ מאן, 1991
פרופ’ לרפואה וביוכימיה, אוניברסיטת ונדרבילט, מנהל שותף בניסוי הלב של פרמינגהאם

 

חשוב לי להגיד שאני לא רופאה ולא מדענית – אבל אני לומדת וחוקרת את התחום במשך שנים: שומעת הרצאות, קוראת מאמרים ומחקרים ומתעדכנת בתכנים החדשים ביותר בעולם. כיום יש עשרות רופאים, מכל העולם, אשר קוראים תיגר נגד ההנחיות הקודמות ומוכיחים שדווקא פנייה לתזונה דלת פחמימות ועשירה בשומן רווי יכולה להגן עלינו מבפני סוכרת, אלצהיימר, מחלות לב ועוד. אני חושבת שמגיע לכם לדעת שיש דעות אחרות, מבוססות ואפקטיביות.

 

אם מעניין אתכם לשמוע עוד על תזונה מבריאה אשר מבוססת על מדע ולא מיתוסים אתם מוזמנים להגיע להרצאת המבוא שלי

ביום שישי 30/6/17 בשעה 9:30 -12:30 ברח’ הלח”י 31 בני-ברק.

 

כל הפרטים וההרשמה כאן

 

ומה עם כושר?

 

ניר הדס הוא מאמן כושר עם שנים של ניסיון ובימים אלה הוא משיק תכנית ממוקדת של כושר מתוך מודעות בשם “סנסה”. בתכנית פורצת הדרך שלו ניר מציג תובנות בקשר לאימון יעיל, קצר וממוקד שמתאים לכולם ושניתן לעשות בבית. ובהשקעה של 5 -10 דקות אימון ביום להגיע לתוצאות מהפכניות שמובילות אותנו לחיטוב, הרזיה ותחושת אנרגיה חיובית בחיינו.

play

כחלק מתהליך ההשקה ניר נותן מיני קורס מושקע מאד ללא כל עלות שבו 4 הדרכות ובהן סרטונים, קבצים ועוד שלדבריו יעזרו לך להתחיל לנוע בהרבה יותר אפקטיביות והרבה יותר הנאה.

לדף ההסבר וההרשמה- כנסו כאן.

שלכם,

תמי

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן