fbpx

שלום חברים,

בפסח יצא לאור הגיליון הראשון של “מילים של טעם” והתגובות שלכם היו מדהימות! תודה על המחמאות והברכות. רבים גם ביקשו לקבל מתכונים נוספים לשבועות, אז אני מרימה את הכפפה ושולחת אי-בוק יפה ומושקע לכל מי שמנוי לניוזלטר שלי. באי-בוק תמצאו מתכונים מגוונים ומעולים לשבועות, ושני סרטים מקוריים.  אם אתם מנויים – חפשו בתיבה שלכם החוברת מחכה לכם שם (אם אתם עוד לא מנויים כנסו והירשמו).

השנה חג שבועות נצמד לשבת ויש סוף שבוע ארוך-ארוך של ארוחות חג, אירוחים והאירועים.מתכונים מעולים לשבועות יש מי שמתרגשים ושמחים על ההזדמנות להיפגש עם חברים ומשפחה, לבשל לאפות ולארח בכיף. אבל יש גם מי, שנלחצים מכל הסיפור ולא יודעים איפה להתחיל (ובעיקר איפה לעצור). אז, תדעו שיש פה כל מה שאתם באמת צריכים לחג ולקיץ שעוד יגיע: מנות ראשונות , עיקריות, סלטים, קינוחים ועוד. תמצאו בחוברת  גם לינקים לשני סרטים מקוריים, בהם אני מדגימה מנה נפלאה של סלמון צרוב ברוטב אסיאתי וטיפ טעים לטוסט גבינות עם טפנד.

אני מציעה לחגוג השנה באווירה ים תיכונית קלילה: פחות פשטידות ועוגות גבינה ויותר מנות צבעוניות ועשירות בירקות, פירות, עלים ירוקים ומוצרי חלב משובחים. “פיתחו שולחן” עם כל (או רק עם חלק) מהמתכונים המוצעים, ומובטחת לכם חגיגה של צבעים וטעמים. אני במיוחד גאה ב”צִיפִּינקִי” – ציזיקי מסלק, אשר פיתחתי במטבח שלי והפך ללהיט מבוקש. רוב מהמתכונים הפעם מתאימים גם למי שבחרו אורח חיים נטול גלוטן ומופחת פחמימות. חבריי הצמחונים והטבעונים שימו לב  שהגבינות מהוות תוספות, שמוגשות על הסלט ועל ירקות האנטי-פסטי ואתם יכולים, כמובן, לשנות את הכמות ואת סוג הגבינה לפי הטעם וההעדפות שלכם.

החוברת הפעם היא בחסות  משק יעקבס מכפר הרא”ה – חברים ושכנים שלי מעמק חפר. מסיבות ברורות, יש לי סימפטיה לעסקים משפחתיים והמחלבה של משפחת יעקבס היא דוגמא נפלאה לעשייה חרוצה ואיכותית של שלושה דורות. את כל המתכונים בחוברת מתכונים מעולים לשבועות הכנתי עם המוצרים שלהם, והתוצאות נפלאות. תדעו, שכשמכינים מנות פשוטות יש חשיבות גדולה במיוחד לטעם המשובח של חומרי הגלם.

כשמשפחת יעקבס הגיעה לכפר הרא‘‘ה עדיין חלבו את הפרות בידיים, אבל מאז הם השקיעו בציוד וידע. כיום יעקבס מציעים מגוון גבינות ומוצרי חלב איכותיים. במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ – 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים. בכפר הרוא”ה תמצאו את החנות המקסימה שלהם בה תוכלו לטעום ולקנות גבינות לצד לחמים וקישים ולשתות כוס קפה במרפסת הפורחת. מי שלא מגיע לעמק חפר ישמח לדעת, שמוצרי המחלבה נמכרים ברשתות, במעדניות ובירידי מזון. היריד הקרוב מתחיל ב-18.5.15 ויימשך עד החג. 

אשמח לשמוע מכם  ולראות צילומים של מה יצא לכם.

בברכה חג שמח וטעים

תמי

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן