fbpx

 

 

תמונה 12כשמשפחת יעקבס הגיעה ב-1936 לכפר הרא‘‘ה בעמק חפר, עדיין חלבו את הפרות בידיים. היום, הנכדים של והכלות מציגים עסק משפחתי של מחלבה, מאפיית לחם ומרכז מבקרים מקסים.   במחלבה מעבדים חלב עזים, כבשים ובקר ומייצרים כ – 25 סוגי גבינות איכותיות וייחודיות: קשות, חצי קשות בשלות, גבינות עובשים וכמובן גבינות רכות ויוגורטים. אפשר להשיג את מוצרי המחלבה ברשתות השיווק אבל מומלץ במיוחד להגיע למחלבה וליהנות מחווית הקנייה והטעימה האירופאית במקום.

 

 

 

 

 

 
סיירתי במחלבה והתרשמתי מהניקיון, הדיוק בהכנה, תמונה 3 (2)
הגיוון ועושר הטעמים. בני המשפחה התלמדו בחו”ל
בהכנת גבינות בסגנון איטלקי, צרפתי וספרדי וההקפדה
על תהליכי הייצור, המשלבים ציוד חדיש עם מתכונים
קלאסיים, מבטיחה גבינות איכות ללא פשרות.

 

 

 

 

 

תמונה 7

 

 

 

 

 

 

בנוסף לקלאסיקה, מציעה השנה מחלבת יעקבס
שתי גבינות חדשות וטעימות אשר מכילות יין של יקבי רמת הגולן: הראשונה: “סבואה מרלו” – גבינת עזים חצי קשה, שהושרתה ביין גמלא מרלו למשך שבוע, נעטפה בגפת יין ולאחר מכן עברה להבחלה למשך חודשיים. הגבינה מאופיינת בטעם אגוזי עדין וארומה פירותית. השנייה: “מורבייה סנג’ובזה” – גבינה קשה מחלב כבשים, משובצת בעורקים של פניציליום (רוקפור) ויין סנג’ובזה מסדרת גמלא.

 

 

 

תמונה 6

 

 

 

 

השתתפתי בטעימה מודרכת של גבינות ויין במחלבה ונהניתי מאוד. למרות שזה נראה די פשוט, אפילו בנאלי, יש להשקיע מחשבה בהגשה של גבינות ויין ובשילוב ביניהם. תמיד מתחילים בטעימה של הגבינות העדינות והצעירות ביותר: מרקמן רך ורטוב וצבען בהיר. בהדרגה, עוברים לגבינות מיושנות ועשירות יותר, שטעמן חד ודומינטי. גבינות אלו, הן בדרך כלל יבשות בזכות תהליך היישון בו הגבינה מאבדת בהדרגה את הנוזלים שבה, וצבען צהוב כהה.

 

 

 

בסיום הטעימה עוברים לגבינות שיש בהן עובשים על חלקן החיצוני ובתוך הגבינה עצמה.

מומלץ לשלב בטעימה מעט לחם, אגוזים ופירות אשר מדגישים את טעמי הגינות. בטעימה בה השתתפתי שולבו יינות שונים של רמת הגולן לכל גבינה וזאת אכן הייתה חגיגה. עם זאת, בבית, אפשר בהחלט לבחור יין אחד אדום או לבן – שטעים לנו במיוחד ולהגיש אותו עם כל הגינות.

 

 
תמונה 13

 

 

 

לקראת החג מקיימת משפחת יעקבס יריד שבועות בבית העם שבכפר הרא”ה. חגיגה של גבינות בוטיק מחלב בקר, עזים וכבשים. לחמים, חלות ומאפים טריים. עוגות, שמן זית, דבש, יין, פרחים, עציצים, כלים מקרמיקה ועוד ועוד…
30/5 יום שישי 8:00-15:00
1/6 יום ראשון 8:00-20:00
2/6 יום שני 8:00-20:00
3/6 יום שלישי ערב חג 8:00-15:00
בחג סגור!
טלפון: 04-6366111 טלפון חנות: 04-6251266 פקס: 04-6308019
https://www.facebook.com/JacobsCheese
www.jacobsdairy.co.il

 

מבצע
"אחרי החגים"!

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

399 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן