שלום חברים,
אני מקווה שאתם מבלים בכיף בחופשת הפסח ונהנים מזמן איכות עם חברים, משפחה ובעיקר עם עצמכם. אני מקווה, שאתם צוברים שעות מנוחה והפוגה, עושים קצת פעילות גופנית ומקבלים החלטות נבונות בקשר למזון בריא. “רגע רגע … ” חלקכם בוודאי אומרים “מה זה מזון בריא? בכל המהומה של תזונה דלת פחמימות לעומת תזונה דלת שומן כבר לא ברור מה בריא ומה בעצם לא”… תכל’ס – אני לגמרי מבינה: אנחנו מוצפים במידע, שחלקו סותר, מכל כך הרבה כיוונים עד שזה מבלבל. בארבע השנים האחרונות אני אוספת, חוקרת ולומדת אספקטים רבים בחשיבה המחודשת שלי על “מזון בריא” – ומה שאני מגלה אני חולקת אתכם מדי שבוע.
.
בואו ניקח את נושא הקלוריות כדוגמה: רבים חושבים שאם רק נמצא את האיזון המדוייק בין כמה קלוריות אנחנו אוכלים לבין כמה קלוריות אנחנו מוציאים נוכל לשלוט ולהפחית את המשקל שלנו. הרעיון נראה די פשוט: מרזים אם מפחיתים את הקלוריות הנכנסות ו/או מגבירים את השריפה של קלוריות יוצאות (או בקיצור: לסתום את הפה ולהזיז את הטוסיק). התיאוריה הזאת כל כך ברורה שמתייחסים אליה כאל אקסיומה. אבל – ופה בא אבל ענק – כל מי שאי פעם ניסה לרדת ככה במשקל עם דיאטה דלת שומן מצא שזאת שיטה שאינה בת-קיימא לאורך זמן. בשלב הראשון של צימצום הקלוריות באמת יורדים במשקל אבל כעבור כמה שבועות הגוף “מתנגד”: קצב חילוף החומרים מתמתן והגוף מתאקלם למצב החדש. הבעיה היא שבכל הזמן הזה אנחנו רעבים, מתוסכלים אולי גם עייפים וחלשים ולכן בהזדמנות הראשונה שתגיע נישבר. ברגע שנחזור לאכול כפי שאכלנו קודם – כל המשקל שירד יעלה בשנית עם “ריבית” של השמנה נוספת. בפעם הבאה שנעשה זאת לעצמנו הגוף יתחיל להתנגד תוך זמן קצר יותר. יוצא איפוא, שלטווח ארוך, השיטה הטובה ביותר לעלות במשקל זה לעשות דיאטה דלת שומן…
.
בהרצאה שלי “תזונת פליאו- תזונת העתיד” אני מתייחסת באריכות לקלוריות ומחדדת שלא כל הקלוריות שוות הן. ממש לא! כמות זהה של קלוריות, שמקורן מפחמימות ישפיעו עלינו אחרת מאשר קלוריות, שמקורן בחלבון או בשומן. ההבדל נעוץ בכמות האינסולין, שהגוף נדרש להפריש למערכת הדם כתגובה למזון שאכלנו. פחמימות (שזה סוכרים, דגנים, דברי מאפה, משקאות מתוקים ועוד ועוד) דורשות כמות גדולה של אינסולין כדי להוריד את רמת הגלוקוז בדם. רמה גבוהה מדי של אינסולין גוררת “נפילת סכר” ותחושת רעב מהירה ועצבנית מיד אחרי (מכירים את היו-יו הזה?). לעומת זאת, כשאוכלים שומן כמעט שלא מופרש אינסולין ותחושות השובע והרעב שונות. מעניין אה?
.
חשוב לי מאוד להגיד לכם באופן הכי ברור – אתם לא אשמים!
אתם קורבנות של מידע גרוע, מזון מתועש ולחץ חברתי שגוי. אם אוכלים במשך שנים מזון דל שומן ועתיר פחמימות (גם אם נדמה לנו שאנו סופרים בזהירות כל קלוריה…) זה לא צריך להפתיע שבדיקות הדם נעשות גרועות משנה לשנה, חולים בסוכרת סוג 2 או חווים עליה קבועה ומתמדת במשקל.
.
נכון, אפשר לחכות לשיחת הניעור אצל הרופא שתבוא יחד עם מרשם לתרופות כרוניות או שאפשר לשנות היום (היום!!) את התזונה ולעצור את הגלגל הרע הזה. תגידו לי אתם – מתי לאחרונה בדקתם מה עושה לכם טוב? מתי חקרתם איזה מזון או סגנון אכילה ישפר לכם את הבריאות ואת בדיקות הדם? מה עשיתם (חוץ מלקטר) כדי לשנות את מצבכם לטובה?
.
אני מזמינה אתכם לעשות שינוי מסיבי בחיים ולקבל ממני מידע, יעוץ וכיוון חשיבה חדש לגמרי על מזון, בריאות, השמנה והרזיה. בואו לא נשלה את עצמנו – המעבר לתזונת פליאו אינו בנאלי: ההסבר לשיטה מצדיק התעמקות ולימוד, שינוי התזונה גובל במהפכה של ממש. אבל התוצאות מדהימות ומצדיקות כל מאמץ.
.
ב“בוקר פליאו” – תקבלו ארבע שעות דחוסות של תוכן, מידע ויעוץ על תזונת פליאו ואיך היא יכולה להשתלב בחייכם. בהפסקות יש כיבוד פליאו חלבי ונוכל לשוחח קצת בפרטיות. אני משאירה המון זמן לשאלות ותשובות כי אני מבינה שהנושא מסעיר ומרגש.
וזה עוד לא הכל! כל מי שנרשם להרצאה ייקבל ממני שיחת אימון אישי (בשווי 400 ש”ח ללא עלות!), שבסיומה יהיו לכם מספיק ידע וכלים לדעת אם אתם רוצים להמשיך ומה צריך לעשות. ואז כמובן תחליטו האם אתם ממשיכים בכוחות עצמכם, רוצים ליווי אישי או מצטרפים לקבוצות אימון שייפתחו בקרוב.
מדברי משתתפי ההרצאה הקודמת:
יום שישי – 20.5.16
בשעה 09:00 – 13:00 במרכז יסוד, רח’ איסרליש 22, תל אביב קומה 3.
חניה חינם בבניין לבאי ההרצאה (הליכה קצרה ברגל מתחנת הרכבת תל-אביב השלום)
יוגש כיבוד קל בסגנון פליאו – חלבי
כרטיסים: 90 ש”ח לאדם ו-150 ש”ח לזוג
לנרשמים עד ה- 1.5.16 מחיר מיוחד-
70 ש”ח לאדם ו-120 ש”ח לזוג בלבד (עלות ארוחה במסעדה עממית…)
מספר המקומות מוגבל מאד לכן הזדרזו לשריין מקום.
לפרטים והרשמה לבוקר פליאו – לחצו כאן.
לכבוד החג הכנתי לכם במתנה ספר מהודר ומושקע של מתכונים וטיפים במהדורה אלקטרונית. מבחר מתכוני פליאו מעולים כשרים לפסח (ולפליאו בכל ימות השנה) – מנות ראשונות, מנות עיקריות, סלטים וקינוחים.
להורדה לחצו על התמונה.

חג שמח,
תמי
המידע הניתן כאן מהווה חומר למחשבה ואינו מהווה ייעוץ רפואי בשום פנים ואופן. כאן, כמו בכל מצב שקשור לבריאות או התמודדות עם אתגרים בריאותיים מומלץ להתייעץ עם הרופא.