שלום חברים,
ביוני לפני שנה יצא לדרך האתגר הקבוצתי הראשון שלי ואני עומדת נדהמת מול התוצאות הנפלאות של משתתפי האתגרים. אני חייבת להודות שבהתחלה, נושא המשקל והשמנת היתר עמדו לנגד עיניי ולנגד עיני המשתתפים באתגרים. אך ככול שהתרבו המשתתפים והתרבו הסיפורים גילנו, שהאתגר עושה הרבה יותר מ”רק” לעזור לאנשים להוריד קילוגרמים עודפים. רוב משתתפי האתגרים החלו לדווח על שיפורים ניכרים בתחומים חשובים עוד יותר.
סוכרת: בראש ובראשונה רואים שיפור בנושא הסוכר: מדדי הגלקוז, ה- A1c והטריגליצרידים ירדו והשתפרו מאוד. התזונה המבריאה משפרת מדדים אלה אצל חולי סוכרת סוג 2, טרום סוכרת וגם אצל מי שמוגדרים סוכרת סוג 1 (סוכרת נעורים). כיוון שאנחנו נשארים בקשר עם בוגרי האתגרים שלנו, ראינו תוצאות בדיקות דם נפלאות עוד יותר חצי שנה אחרי שהסתיים האתגר.
קבוצת חולי הסוכרת -סוג 1 ו-2 וה”טרום” סוכרתיים מעניינת אותי במיוחד כי עד עכשיו נאמר להם שהם חולים במחלה כרונית חשוכת מרפא, שרק תלך ותתדרדר. עם זאת, אנחנו רואים -מדי יום- שבעזרת תזונה אפשר לשפר מדדים ולהכנס ל”רימיסיה” של סוכרת, לצמצם תלות בתרופות ולהפחית באופן ניכר את כמות האינסולין המוזרק.
פיברומיאלגיה: מספר מטופלות שלנו, שהגיעו עם כוונה לרדת במשקל, מצאו שתופעות הכאבים ואי-הנוחות המאפיינות את הפיברואמיאלגיה שלהן נרגעו או נעלמו ככול שהן הקפידו על תזונה מבריאה. השיפור בתסמינים של הפיברומיאלגיה בא יחד עם שיפור בדיקות הדם וגם ירידה במשקל (שהתקבלה בשמחה כמובן, אבל הייתה בבחינת ה”דובדבן על הקצפת”).
אנמיה, עייפות ודיכאון: מטופלים רבים הגיעו לאתגר עם רמות נמוכות מאוד של ברזל, פריטין, B12 וספירה נמוכה של חלבון. רובם דיווחו על עייפות, חוסר חשק לעשות פעילות גופנית ושלל הגדרות של “מצבי רוח עגומים”. המעבר לתזונה מבריאה הניב שיפורים בתוצאות בדיקות הדם ובעיקר בדיווחים על עליה במצב הרוח, בשיפור המוטיבציה ואף בשיפור באיכות השינה והמנוחה.
מה אומרים הרופאים? “אני לא יודע מה אתה עושה – אבל תמשיך!” – זאת אחת התגובות ששמעו מטופלים שלנו מרופא המשפחה כשראה את תוצאות המעבדה שלהם. מטופלים רבים, קבלו הנחיה מהרופא לצמצם נטילת תרופות לסוכר, יתר לחץ דם ואף סטטינים (תרופה להורדת כולסטרול). לפני החג שלח לנו ג’ הודעה משמחת על כך שרופא המשפחה שלו הודיע לו שהוא יכול להפסיק ליטול לססטינים (ראו צילום מצ”ב). אגב, זה אותו ג’ אשר כתבתי עליו לפני מספר חודשים: איך ג’ יצא מההגדרה של “טרום סוכרת”.
בשבוע הבא נפרסם מועדים חדשים של האתגרים הבאים וכן מידע לגבי תכניות המשך של בוגרים ומתעניינים.
אתם מוזמנים לשתף במידע חברים ובני משפחה וכמובן להשאיר פרטים שלכם באתר כדי לקבל הודעות ועדכונים בנושא.
שימו לב- המידע הניתן כאן מהווה חומר למחשבה ואינו מהווה ייעוץ רפואי בשום פנים ואופן. כאן, כמו בכל מצב שקשור לבריאות או התמודדות עם אתגרים בריאותיים מומלץ להתייעץ עם הרופא.
שלכם,
תמי