קבוצת מלונות הילטון העולמית שמה לה למטרה לקדם אוכל בריאותי במלונותיה. מאות מלונות הילטון מציעים במסעדותיהם בנוסף לתפריטים הרילים גם אפשרויות למנות בריאותיות, דלות בקלוריות ועשירות במרכיבים בריאותיים, אך יחד עם זאת מנות גורמה שניתן להתענג עליהן.

 

זהו האתגר אשר הוצב בפני הד”ר אולגה רז, תזונאית קלינית ומנהלת היחידה לתזונה ודיאטה במרכז הרפואי איכילוב בתל-אביב  ולרפיק ג’בארין , מראשי צוות השפים של הילטון תל-אביב. המנות שיצרו לפי מרכיבים שהציעה התזונאית אותן שידרג השף מוצעות בתפריט טרקלין הלובי במלון.
מתוך התתפריט הבריא והטעים הנה המתכון למנה שאני הכי אהבתי-

 

דג בס הסלע ואטריות אורז ברוטב קארי – מתכון של אולגה רז באדיבות מלון הילטון תל אביב 

חומרים:          דג בס הסלע ואטריות אורז ברוטב קארי
30 גרם אטריות אורז עבות
2 כפות שמן קנולה
½ בצל לבן חתוך לחצי ולפרוסות דקות
1 שן שום קצוצה
150 גרם פילה דג בס הסלע חתוך לקוביות בגודל של 2 ס”מ על 2 ס”מ.
1 כף ג’ינג’ר טרי קצוץ
1 כף כוסברה קצוצה
1 גביע יוגורט 3% שומן
1 כף קארי
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה:
את אטריות האורז, להשרות במים חמים לכמה דקות עד ריכוך
לחמם על האש מחבת עם שמן קנולה,להוסיף הבצל והשום לטגן דקה.
להוסיף את קוביות הדג ולטגן עוד 2 דקות.
להוסיף את הג’ינג’ר והכוסברה ולערבב
להוסיף את היוגורט והקארי ולהמשיך לבשל.
להוסיף את אטריות האורז ולבשל תוך ערבוב עד שהרוטב מתאחד עם שאר החומרים ולהסיר מהאש.

 

בתיאבון!