אני מתרגשת ושמחה לשלוח לכם את הגיליון הראשון של מגזין האוכל שלי “מילים של טעם” – במיוחד לפסח. הוא מגיע אליכם בפורמט של אי-בוק נוח לדפדוף והדפסה. השבוע, אני חוגגת יחד איתו את יום ההולדת שלי ואת תחילת האביב – והכול ביחד עושה לי מרץ וחשק להתחדשות.
בכל ההרצאות והסדנאות שלי אני מדברת בלהט בשבחם של האירוחים השפויים ומדגישה, שהאוכל צריך להיות האמצעי של אירוח נעים ומענג ולא המטרה. לא פעם, מבקשים ממני לתת מתכונים ותפריטים מפורטים “איך עושים את זה?”. במגזין הפעם, יש נבחרת מצומצמת של מתכונים טעימים וקלים להכנה, שמרכיבים יחד ארוחת חג נפלאה. אתם מוזמנים להכין הכל (זה כבר יותר מדי) – או לבחור מתכון או שניים לתפריט המסורתי של המשפחה.
אז מה מיוחד במתכונים הפעם? שכולם מהירי הכנה ומתאימים להכנה מראש, כדי לחסוך זמן ועמל בערב החג. אני גם עושה שימוש מאוזן במוצרים חצי מוכנים – כדי להקל היכן שרק אפשר. לבסוף, השקעתי מחשבה למצוא מתכונים שמתאימים גם למי שנמנעים מגלוטן בפרט ומעדיפים אוכל דל פחמימות בכלל.
החוברת חינם – למינויים שלי – ולא תוכלו למצוא את המתכונים באתר (היא מחכה לכם במייל כבר מחמישי בערב).
אם עדיין לא נרשמתם – מהרו להרשם כאן.
אז מה בתפריט:
- חרוסת תפוחים ושקדים – ללא תמרים, סילאן או בננות (טפו!): מרענן וטעים (יכול לשמש גם כאחד הסלטים בארוחת החג).
- כופתאות משודרגות – חיזוק של פטריות ובצל ליציקות הבצק הקטנות שלעולם אינן פוסחות על מרקי הפסח.
- דג מוסר מבושל ביין לבן – כי מגיעה לנו מנה אחת ללא תוספת שמן בכלל.
- חזה עוף ותפוחי אדמה ברוטב ויניגרט, מוגש עם מניפות תפוחי אדמה – כולל סרטון חדש – כי אם אפשר לעשות קיצור דרך למנה עיקרית נפלאה – זאת ממש מצווה.
- תחתיות ארטישוק ממולאות בבשר וצנוברים – אוכל פשוט טעים, יפה ומתאים להכין יום מראש (אם תמצאו איפה להחביא את הסיר במקרר).
- אפּיו – שורש סלרי מבושל במיץ לימון – המנה שהכי מזכירה לי את סבתא ריה שלי ומטבחה הבלקני הטעים.
- סלט פלפלים קלויים – כולל הסבר מצולם איך מקלפים.
- קרם גרנד מרנייה – קינוח קלאסי למשקיענים.
- מרנג מוקה ושקדים – כי בלי קצפת ושקדים החג לא מספיק שמח.
אתם מוזמנים לשלוח לחברים שלכם ולשתף ברשתות החברתיות (בכפתורים שבתחתית הפוסט).
והגיג קטן לפני סיום
בניקיונות של פסח אנחנו נפרדים מכל החמץ. חמ”צ זה ראשי תיבות של “חייבים”, “מוכרחים” ו-“צריכים”. החמ”צ הן המטלות והמשימות, שאנחנו עושים כבר שנים והן שוחקות אותנו ואת שמחת החיים שלנו. אני מזמינה אתכם לבדוק על מה אפשר לוותר השנה? ובכלל מה לא באמת חמ”צ ומה יביא לכם שמחה, שפע וסיפוק בעשייה.
בהזדמנות זאת, אני מודה לכם, מעומק הלב, על כל המילים החמות והפירגון האדיר לו אני זוכה לקבל מכם. אני מבקשת שתמשיכו לספר לי מה הצליח לכם ומה קבלתם מהופעה, הרצאה או סדנא שלי שהביאו לכם תועלת, בתקווה שניפגש שוב בבריאות טובה ובשמחה.
אני מאחלת לכולנו אביב נעים וחג פסח שמח
שלכם, תמי סירקיס