סלט שעועית סלק ומוצרלה

סלט טעים ובריא

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

סלט שעועית סלק ומוצרלה

סלט שעועית סלק ומוצרלה
לפעמים, אני אוהבת להשתעשע עם שילובים חדשים של צבעים ומרקמים של ירקות מבושלים וטריים. כזה הוא הסלט שלפניכם: סלט שעועית ירוקה, סלק ומוצרלה. 
בנוסף לירקות הטריים, שתמיד יש לי בבית, אני מקפידה שיהיו  לי גם כמה סוגים של ירקות מבושלים או חלוטים במקרר או במקפיא.
 
לדוגמא: שעועית ירוקה או צהובה קפואה, אפונה ירוקה קפואה, במיה (לחובבי הטעם והמרקם). במקרר שלי תמיד תמצאו שקיות של סלק מבושל בוואקום אותו אני מוסיפה לסלטים, לתבשילים וגם למרק מדי פעם.

מצרכים

החומרים להכנת 4 מנות:
2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה קפואה, מופשרת 
3-4 סלקים מבושלים
1 כוס עלי בייבי טריים
1/2 כוס גזר מגורר
 
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון  (או ליים) טרי
1/2 כוס שמן זית 
מלח, פלפל לפי הטעם
 
להגשה: 
כ-20 כדורי בייבי מוצרלה
1/3 כוס שקדים טבעיים קצוצים גס
1/3 כוס נבטוטים של זרעי צנונית

הוראות הכנה

1. מפשירים את השעועית הירוקה במסננת – עד שהיא בטמפרטורת החדר. אם רוצים אפשר לצקת על השעועית מים רותחים כדי לחלוט אותה קלות ולחמם אותה מעט (לא חובה).


2. חותכים את הסלקים לקוביות בגודל בינוני – בדומה לגודל השעועית הירוקה.

3. בקערת סלט גדולה מערבבים יחד את חומרי הרוטב, מתבלים ומתקנים לפי הטעם.

4. מוסיפים לקערה את השעועית הירוקה, הסלק ויתר הירקות. מערבבים יחד בעדינות כדי לקבל פיזור שווה של הרוטב על כל הירקות, אבל מבלי למעוך את הסלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. בשלב זה אפשר לשמור את הסלט במקרר עד להגשה.

5. סמוך לפני ההגשה מקשטים כל מנה אישית במספר כדורי בייבי מוצרלה, מעט שקדים קצוצים ונבטוטי צנוניות.

מגישים מיד.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

מועדון

מועדון התזונה המבריאה

מועדון המיועד לכל מי שבחר בתזונה המבריאה כדרך חיים ומחפש חברות בקהילת תמיכה וליווי סגורה לקהל הרחב, בה אפשר לשאול שאלות, לקבל תשובות וחיזוק מחברים שנמצאים באותו השלב כמונו.
לחצו כאן
* המועדון מיועד לבוגרי הקורס הדיגיטלי

שיתוף מתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים