
שי לחג – מתכונים לשבועות
הכנתי לכם מקבץ טעים וצבעוני של מתכונים וסרטונים חלביים, שמרכיבים יחד ארוחת חג – ללא גלוטן, דלת פחמימות, עשירה בטעמים וכזאת שתקצור עבורכם המון מחמאות!
הכנתי לכם מקבץ טעים וצבעוני של מתכונים וסרטונים חלביים, שמרכיבים יחד ארוחת חג – ללא גלוטן, דלת פחמימות, עשירה בטעמים וכזאת שתקצור עבורכם המון מחמאות!
בשנים האחרונות מתרבים המחקים שמראים שיש קשר מובהק בין בריאות המוח ותפקודו לבין תזונה דלה בפחמימות. אחד המחקרים, פורצי הדרך בוצע בארץ, בבית חולים תל השומר.
פרופ’ טנה פרסם מחקר מעקב, שנערך על פני 20 שנה ומצא שיש קשר מובהק בין “טרום סוכרת” לאלצהיימר ודמנציה. מדובר במחקר ישראלי חשוב ופורץ דרך, שעקב במשך 20 שנה אחרי מאות חולי סוכרת ובחן, מדי כמה שנים, את היכולות הקוגניטיביות שלהם…
אני מתרגשת לספר לכם חדשות נפלאות: האגודה האמריקאית לסוכרת (ADA) קבעה, שתזונה דלה בפחמימות היא האפשרות הטובה ביותר לשיפור ושליטה על רמות הסוכר למי שיש סוכרת מסוג 2 (1 מכל 3 אמריקאים), מבוגרים עם סוכרת מסוג 1 וגם למי שמוגדר “טרום סוכרתי”. ולמה זה מרגש? כי סוף סוף…
בשבוע הבא נפשיל שרוולים ונצא אל הפארקים, ננפנף ונעשה על האש (ובעיקר) נאכל הרבה יותר מדי ונרגיש אח”כ רע. האם זאת גזרת גורל? האם בכל פעם שיש חג אנחנו “חייבים” למצוא את עצמנו עם כאב בטן, נפיחות מעיקה ובועיות הטורדניות שרוצות להיפרד מאיתנו מפה או משם…
אני חושבת שלא קבלו תיקון – אני יודעת שלא!
בשבוע הבא – הכל יחזור לקדמותו וחלק מאיתנו יחפשו “דיאטה” חדשה להורדת העודפים של פסח… אבל בינתיים אני רוצה לדבר על איך חוזרים לאכול בריא וגם לתת לכם טיפ – או שישה ליתר דיוק – 6 טיפים להכנת סטייק מנצח על האש
הכנתי עבורכם הצעה לתפריט פסח, כולל מתכונים לבחירה – מוזמנים לקבל רעיונות ולעשות את החג שלכם בריא ומבריא!
עוד שבועיים בדיוק – נשב בהרכב משפחתי גדול סביב השולחן ונחגוג את ליל הסדר. הפעם אני מצרפת לכם סרטון שצילמתי במטבח שלי ובו אני נותנת לכם הצצה קטנה לסירים שלי ואיך אני מתחילה להתארגן לחג ולבשל שתי מנות עיקריות כבר היום ומקפיאה עד החג.
עוד כמה ימים יש לי יום הולדת ואני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי לתת לכם מתנה נחמדה. בשיחות אימון בריאות שאני מקיימת עם לקוחות אנחנו מגלים, שלמרות שיש הבנה גדולה “למה” כדאי לאכול תזונה מבריאה דלת פחמימה, ה”איך” לא תמיד מסתדר.
השבוע הוזמנתי להופיע בתוכנית של מנחם הורוביץ “שווה בדיקה” בקשת 12, בנושא “סיבים תזונתיים” והתבקשתי “להכין מתכונים עם סיבים” (ראו בהמשך את המתכון ואת הקלטת התוכנית).
פורים זאת הזדמנות נפלאה להתלבש, להתאפר, להתנהג – ואולי אפילו לחשוב כמו מישהו אחר. אני מציעה לכם כשי לחג – משלוח מנות של שכולל כמה טיפים טובים אם אתם רוצים “להתחפש” למי שאוכל מבריא. יתכן מאוד (ודוגרי, אני בונה על זה), שאחרי אפילו שבוע אחד של “תחפושת” תגלו שדווקא מתאים לכם להישאר ככה כי תרגישו הרבה יותר טוב.
8 במרס הוא יום האישה הבינלאומי (ונדמה שכל החודש מוקדש לפעילות בנושא במקומות העבודה שלנו, בחוגים חברתיים ובעיקר בקניונים…). אני מבקשת לנצל את היום הזה כדי להגיד לך – קוראת יקרה שלי – שאת נהדרת, חכמה, טובה ושווה ובעיקר שהגוף שלך מושלם בדיוק כפי שהוא.
אם וורן באפט היה קורא את המיילים שלי הוא היה חוסך לעצמו הפסדים של מליארדים. כל זאת למה? כי חברות המזון הענקיות שבשליטתו כמו היינץ וקראפט, יצרניות הקטשופ, מיונז, רטבים לסלט ועוד מוצרי צריכה שהיו אהובים במשך שנים – מפסידות כסף. הרבה כסף….
אני לא מתביישת לספר לכם, שעברו עלי חודשיים לא קלים. הריחוק והפרידה מההורים שלי, הבנות, המשפחה והחברים שלנו יצרו בי געגוע וכאב לב. שום “זום” לא דומה לקשר עין, חיבוקים ונשיקות איתם. אי הוודאות והדאגות לפרנסה בילבלו וטלטלו אותי: דווקא בעונה הכי חמה של השנה: פורים, פסח, יום האישה והמשפחה – כל ההרצאות וההופעות, שהוזמנו מראש, בוטלו ולא נכנסו הזמנות חדשות. מתוסכלת, כמו עצמאיים רבים אחרים, ישבתי שעות מול האתר של משרד האוצר, ממציאה סיסמאות ומקלידה קודי גישה, רק כדי לקבל הודעה לקונית שאני “לא זכאית”. דוגרי, עלבון צורב שטרם התאוששתי ממנו.
© כל הזכויות שמורות לתמי סירקיס.
עיצוב האתר: אוריה גנור. פיתוח האתר: רן שטרנין, שרון שקד.