fbpx

מרק עוף ובשר

הוכח מדעית כמזון מבריא ומחמם, מרגיע ומנחם

תמי סירקיס
מנטורית לתזונה מבריאה

מרק עוף ובשר

מרק עוף ובשר

בכל העולם נחשב מרק עוף  ל”פניצילין היהודי” – ואף הוכח מדעית כמזון מבריא ומחמם, מרגיע ומנחם (ממש כך). לצערי, רבים מדי מכינים מרקי-אינסטנט תוך שימוש במיני אבקות או קוביות מתועשות (חלקן אף פרווה) וחושבים שה”מרקוף” הזה שווה משהו שמזכיר מרק עוף אמיתי (אם לא היה אסור להגיד “איכס על אוכל” הייתי אומרת …).

 

מרק העוף של פעם, בדומה למתכון שלפניכם, הוכן מחומרים צנועים ופשוטים אשר טופלו באהבה רבה.

הסיר בושל על חום נמוך במשך שעות רבות והוגש חם עם חיוך וחיבוק. ה”מרק” שמתקבל הוא בעצם ציר מרוכז, טעמו עשיר ומרקמו שמנוני וג’לטיני. יחד עם הירקות ומעט בשר זאת ארוחה שלמה בצלחת.


בחרתי בכוונה חומרים מאוד זולים וצנועים, כדי להוכיח שוב שתוזנת פליאו איננה רק סטייקים ונתחים מפוארים.

אני נוהגת להכין סיר גדול במיוחד, ולשמור מנות מרק במיכלים חד פעמיים של חצי ליטר או ליטר במקפיא לשימוש נוסף ואחר.

 

טיפ חשוב: (ראה צילום מצ”ב) כדי להקל על הפרדת המרק מהירקות וחתיכות העוף בגמר הבישול אני מציעה למצוא מסננת מפלדת אל-חלד ש”יושבת” בסיר בנוחות. מניחים במסננת את חלקי העוף והירקות ומבשלים לפי הנחיות המתכון. אם אין במסננת מקום להכל – שמים במסננת בעיקר את מהחלקים שמאוד מתפוררים במהלך הבישול. בגמר הבישול מוציאים בזהירות את המסננת מתוך הסיר וכך מפרידים בקלות את המרק.

מצרכים

להכנת סיר מרק גדול של 10-13 ליטר:
1.5- 1 קילו “קורקבנים” של עוף
1.5- 1 קילו “גב עוף”
1.5- 1 קילו זנב שור או עגל
3 בצלים גדולים
6 גזרים
3 שורשי פטרוזיליה קטנים
1 שורש סלרי
כ-10 ענפי סלרי
צרור עלי פטרוזיליה
5 כפות מלח בישול
2 כפיות פלפל שחור

הוראות הכנה

1. שוטפים ומנקים היטב את כל חלקי העוף והבשר.


2. שמים את הקורקבנים בסיר בינוני, מכסים במים קרים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות. שמים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הקורקובנים עם המים ושוטפים היטב במים קרים.

 

3. בינתיים, מקלפים את הירקות. מחלקים רק את הבצל לרבעים.

 

4. שמים את חלקי העוף, הוקורקבנים וחלק מהירקות במסננת. את חתיכות בשר הזנב ואת יתר הירקות, פרט לפטרוזיליה. שמים בסיר מסביב למסננת – הכל לפי גודל הסיר והמסננת שיש לכם.


5. שמים בסיר מים קרים לכיסוי חלקי העוף והירקות. מתבלים במלח ופלפל שחור. מביאים את המים לרתיחה. טועמים מעט ומתקנים את התיבול לפי הטעם. בשלב הזה נוצר על פני המים קצף אפרפר שאותו אפשר להסיר בעזרת כף גדולה (לפעולה קוראים בעברית תקנית לקפּות).

 

6. מקטינים את האש כך שהמים יבעבעו בעדינות, ללא רתיחה חזקה. בשלב זה מניחים מעל את רוב צרור הפטרוזיליה ומכסים את הסיר (שומרים כמה עלים לקישוט ולהגשה).

 

7. מחממים תנור לחום בינוני נמוך 120-150 מעלות. מקפים שוב את הקצף האפרפר שנוסף על פני הסיר, טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. מכסים ואופים במרכז התנור כ-12 שעות – מומלץ לבשל בלילה בדומה לחמין.

 

8. בודקים מדי פעם שהמרק אינו רותח או גולש ומאידך שיש בו ביעבוע ובישול עדין וקבוע.

 

9. בבוקר – מוציאים את הסיר בזהירות מהתנור, בעזרת כף מחוררת אוספים ומסירים את צרור הפטרוזיליה שצף מעל. טועמים את הציר ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם הטעמים לא מספיק “עמוקים” אפשר להמשיך לבשל עוד כמה שעות .

 

10. בגמר הבישול – כשיש למרק צבע חום עמוק וטעם טוב – מוציאים מהסיר את המסננת בזהירות. מעבירים את הירקות, את העוף ואת בשר לכלי הגשה גדול.

 

11. מגישים מנה של מרק עם חתיכת בשר, כמה ירקות וקורקבנים – לפי הטעם.

 

12. את שאריות מרק הצח, לאחר סינון, שומרים בקירור או בהקפאה במנות קטנות לשימוש עתידי.

בתאבון!

הטבות מיוחדות

קורס דיגיטלי:
יסודות התזונה המבריאה

קורס מושקע ומעמיק הכולל סרטונים קצרים ומדוייקים עם מידע והנחיות,
ספר מתכונים ותפריטים - כל מה שצריך כדי לצאת לדרך עצמאית של תזונה מבריאה וטובה.

לשיעור ניסיון חינם לחצו כאן
לרכישה לחצו כאן

חוג בית \ הרצאה \ סדנת בישול

החל מהרצאות רציניות על תזונה מבריאה וכלה במופע סטנד-אפ קולינארי על אירוח וחברים. האורחים עליכם - התוכן עלי

השאירו פרטים ונדבר
לחצו כאן

הזמנת מרק עצמות

צירי עצמות מבקר, מעוף ושילוב של השניים

הכל נמכר בגדלים נוחים לשימוש יום-יומי.

איסוף עצמי מנתניה
או משלוח בתוספת מחיר

למידע נוסף והזמנות לחצו כאן

שיתוף מתכון

מוזמנים לעקוב

אני מעלה תוכן מעניין ומתכונים טעימים

מבצע מיוחד
בעקבות המצב

הקורס שלי
"המדריך ליסודות התזונה המבריאה"
במחיר מיוחד

49 ש"ח בלבד!

המבצע לזמן מוגבל.

דילוג לתוכן