הכתבה על הסוכר – השאירה אותי עם טעם מר!

שלום חברים,
השבוע שודרה בערוץ 13 תוכנית תחקיר עומק של מיקי חיימוביץ' בנושא הסוכר. אני ממליצה לצפות בתוכנית שכוללת ראיונות עם רופאים בכירים ומומחים לתחומם. יש בתוכנית הסברים נכונים על הקשר בין צריכה מוגברת של סוכר לבין תחלואה בסוכרת וסיבוכיה, השמנת יתר, תחלואה לבבית, מחלות כבד ואף סרטן. גם אם יש לי הערות לגבי התוכנית, אותן אפרט בהמשך, לדעתי, היא חשובה כי היא מביאה לקדמת הבמה את הנזקים של צריכת הסוכר ואת תחילת החשיבה על אלטרנטיבה. היא מסבירה כיצד הגענו לכאן ולאן נגיע אם לא נעצור מיד. זה לא נושא "כייפי" אבל כל "תוכנית ניעור" אשר מכריחה אותנו לשמוע ולהבין את גודל האסון חשובה. רשימת המומחים, שהתראיינו לתוכנית, מכובדת מאוד וטוב להאזין היטב מה היה המסר שלהם לקהל.

iris

חדשות הרעות הן שאנו בעיצומה של מגפה ואין הנהגה אחראית ואמיצה שתנחה את הציבור מה לאכול וכיצד להתנהג. בכל משפחה רביעית בארץ יש חולה סוכרת סוג 2, ובכל משפחה שניה בארץ יש אדם שמוגדר "טרום סוכרת"; ישראל נמצאת במקום השני בעולם בתמותה כתוצאה מהסוכרת ו- 2,500 איש מתים מדי שנה מהמחלה ומהסיבוכים שלה. התחזית לשנים הקרובות קודרות במיוחד- פרופ' איתמר רז מעריך שכל ילד שלישי שנולד כיון יפתח סוכרת לפני גיל 50. ועדת הסוכרת החליטה לא להחליט וגם סימון המוצרים יאלץ להמתין עוד שנתיים לפחות.

itamar

מצד שני, החדשות הטובות הן שמתחילה לחלחל התובנה שהאוייב אינו השומן. דר' דני קרת, הצהיר שאפשר ל"לרפא" סוכרת; דר' מיכאל וינפאס, אמר שתזונה יכולה לעצור את ההתדרדרות ופרופ' הנקין, כשנשאל מדוע במשך שנים קרדיולוגים המליצו לאכול תזונת דלת-שומן ענה בפשטות "טעינו". אבל פה בדיוק גם מתחילה הביקורת שלי על הותכנית: אם אומרים שמה שגורם לתחלואה והשמנת יתר הוא הסוכר ושההשמצות נגד שומן בכלל ושומן רווי בפרט – לא היו מבוססות מדע, אז מדוע לא נאמר בתוכנית באופן מפורש שאפשר (או אפילו כדאי) להוסיף שומן רווי לתוזנה? מדברים שם רק על שומנים מהצומח- קוקוס, אבוקדו ואגוזים ואין מספיק דגש על שומן רווי מהחי.

henkin

בנוסף, כנראה שבשל ההעדפות האישיות של מיקי חיימוביץ' שהיא צמחונית מוצהרת ומובילת התנועה של "יום שני ללא בשר" – לא דובר על החשיבות של צריכת מזון מהחי כחלק מתוכנית הגמילה מפחמימות. בכל העולם כשהמומחים מציעים להפרד מפחמימות ההצעה מגיעה יד ביד עם ההנחיות לצרוך יותר שומן וחלבון מהחי כמקור לשומנים טובים ואלטרנטיבה תזונאית דלת פחמימות. זה כל כך מנוגד לכל מה שלימדו אותנו עד כה – שיש צורך בהסבר וחזרות על התוכן שוב ושוב. חייבים להבין, שאם דבקים בתזונה מבוססת קטניות ודגנים – עדיין נשארים עם הרבה פחמימות.

אני כותבת על על הנושא הזה בדיוק כבר שנים ומרצה על כך לפחות פעם בחודש. גם באימונים האישיים וגם בקבוצות הליווי אנו מציעים פתרון תזונתי למצבי סוכרת סוג 2, טרום סוכרת ואף סוכרת סוג 1. רוצים לשמוע עוד? מחפשים מי לשאול על כל מה שמציק ולא ברור? אני פה בשבילכם.
ביום שישי 5/1 אני מגישה הרצאת מבוא לתזונה מבריאה ואתם מוזמנים לשריין לכם מקום ולהגיע לאחת ההרצאות שתשנה את חייכם מהקצה לקצה.

בוקר של תזונה מבריאה עם תמי סירקיס

מחכה לפגוש אתכם בבריאות טובה, ביום שישי הקרוב בבוקר של תזונה מבריאה.

שלכם,

תמי

דילוג לתוכן